Förberedelser inför hösttur

Innan vi lämnar över skogarna till jägarna för säsongen är det dags för höstbad! Vanligtvis skriver jag inte inlägg inför badturer, men nu var det två månader sedan senaste badet och fyra månader sedan senaste badet som det bloggats om, så i entusiasmen över att snart vara ute i skogen igen skriver jag ändå några rader.

Det speciella den här gången är att jag kommer att ha sällskap av Johannes Graaf, filmare från Södra Dalarne TV, som ska dokumentera min badtur. Om ni på förhand vill kolla in hans stämningsfulla filmer, företrädelsevis från Dalarnas skogar, rekommenderar jag ett besök på Södra Dalarne TV:s Facebooksida eller Youtubekanal.

På bilden nedan ser ni packningen inför en sådan här tur växa fram. Det är det vanliga som människor brukar ha med sig när de beger sig ut i skog och mark, men också några saker som de flesta nog inte har med sig. Jag har frontat dessa. Ni ser ett blått rep, som knutet runt ett strandnära träd hjälper mig i och ur besvärliga tjärnar (hur det kan användas går att se i TV4 här), mina foppatofflor (inköpta i Paris och därmed moderiktiga), som skyddar mot kylan underifrån – den synstarke ser att de är olika stora: ifjol lärde jag mig att foppatofflor som torkas för nära en kamin krymper – vidare en termometer, för att dokumentera luft- och vattentemperatur vid tillfället för badet, och till sist ett par slimmade badbyxor, ty när jag kommer upp ur en kall sjö gör jag det helst med så lite kall textil mot kroppen som möjligt.

En badares packning.

När det gäller temperaturer i vattnet har det varit kallast hittills i Laxsjö-Flatnan (0,8 grader) medan Saxen har rekordet uppåt på skalan (27,0 grader). Av erfarenhet från tidigare höstbad kommer vattentemperaturen ligga på 4-7 grader nu i helgen.

Foppatofflor skyddar mot kyla underifrån.

Tanken är att vi ska till de västra delarna av kommunen, där linjerna är större och naturen vildare. Oktobers ödslighet tror jag kommer går bra ihop med det. Om det inte blir regn och därmed dålig sikt kommer vi bekanta oss med Norra Kullertjärn och sedermera utsikten från Ludvikas topp på Stora Kullerberget. I den mån som mobiltäckningen tillåter det kommer jag att uppdatera Instagram under helgen, så vill ni följa badturen i någorlunda realtid får ni gärna titta in på 581_sjoar. Ses!

En reaktion på ”Förberedelser inför hösttur

  1. Pingback: Med filmare och kock till Norra Kullertjärn (del 1/2) | 581 sjöar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s