Bloggstatistik 2019

Hösten 2019 blev året då allmänheten fick chansen att bli varse om att det finns en man som ska bada i alla 581 sjöar i Ludvika kommun: I september gjorde Naturmorgon i P1 en intervju med mig om mitt badande, och bara någon vecka efter det fick jag yttra mig i samma ämne för Tilde de Paula i direktsändning i TV4. Besökarantalet på bloggen siktade mot trädtopparna, missade och försvann i atmosfären någonstans ovanför Ickorrbotten.

I september hade jag fler sidvisningar än under något enskilt tidigare år.

I oktober följde Södra Dalarne TV med på en badtur vilket resulterade i inte bara ett utan två inslag. Så i höstas hade jag mina femton minuter berömmelse. Besökarantalet har, som ni kan se ovan, gått tillbaka till normalare nivåer sedan dess, om än något högre än innan jag blev medial.

I somras skaffade jag Instagram åt @581_sjoar. Där hamnar smakprov från turer innan de får sina ordentliga blogginlägg. På turen i oktober, med vän H och Södra Dalarne TV, uppdaterades Instagramkontot kontinuerligt. Det ledde till 80 % fler bloggvisningar än helgen före. Här finns alla länkar till mina mediala framträdanden.

581 sjöar på Instagram i skrivande stund. Bilderna kommer från Hällsjön, Kviddtjärn och Krusentorpas hål. Foto: I, jag och jag.

Årets mesta lästa renodlade sjöinlägg på bloggen blev det om den fina badplatsen Kyrkviken i Norra Hörken, som alltsedan det publicerats blivit läst ofta. Dit hittar sannolikt många som söker efter badplatser i Ludvika. Dess besökskurva över det senaste året ser nästan ut som en normalfördelningskurva:

Sidvisningsfördelning över månaderna för inlägget om Kyrkviken. Varma juli 2018 är highlightad.
Som jämförelse har inlägget om Lorttjärn, som också berör närliggande naturreservatet Predikstolen, inte alls samma utpräglade mönster.

På god andra plats för visade inlägg 2019 hittar vi Stora Prästtjärn, mycket tack vare att det var det senast publicerade efter Naturmorgonintervjun. Därefter kommer Torrfastsjön, Näckbladtjärn och Stora Nitten. Annars hittar besökare lättast till sidan som listar badplatser i Ludvika. Ni vet, såna där ställen där normalstörda människor badar. Hur har det gått för tidigare års mest visade inlägg då? Även 2018 toppade Kyrkviken följd av Övre Hillen, som i år halkat ner till sjuttonde plats. 2017 var det också Kyrkviken i topp, följd av mitt vårbad i Vasselsjön (i år 51:a). 2016 och 2015 toppade inlägget om den lilla sjön Klysningen (i år 97:a) norr om Ludvika besökstoppen.

Minst läst då? En av Fängentjärnarna, Lilla Låsen samt Dunderbergstjärn var de tre besökta inlägg som sökmotorerna mest sällan hänvisat till.

2019 besökte personer från 30 länder 581sjoar.wordpress.com, exklusive Åland och ”EU”. Jag är mest nöjd över att jag fick en sidvisning från Nepal.

Årets mest visade kartbild är som vanligt den över badplatser i Ludvika. Den mest visade bilden, troligen för att få texten läsbar, är de visa orden i omklädningsbåset vid Älgsjön:

Sedan några år tillbaka listar inte Google längre de sökord som leder till bloggen. Några andra sökmotorer gör det fortfarande, men mängden märkliga söktermer som kommit till min kännedom (och min blogg) har sinat betänkligt. Personen som sökte på ”elda när det regnar” hamnade sannolikt här, men den som skrev in ”hör ramsnoren till grangärde finnmark” fick tyvärr inte svar på sin fråga förrän nu: Ja, sjön Ramsnorsen hör till Grangärde finnmark. För övrigt gläds jag över att något faktiskt sökt på ”paddflyet ludvika” för den kalla myrgölen vars bad ägde rum sommaren 2015 gjorde ju sånt intryck på mig att det blev en del av undertiteln på bloggen.

Storleken till trots har Paddflyet en ö.

Under 2020 krävs det sannolikt fler mediala framträdanden för att fortsätta trenden med kontinuerligt ökade besökssiffror. När jag var på Azorerna 2014 filmade ett japanskt tv-team familjen och mig när vi badade i en gul, varm källa. Där ser jag en öppning! Kon’nichiwa, kimyōna umi de oyoide iru yōroppa hito no satsuei ni toku-ka shita Nihon no eiga seisaku-sha, watashi wa koko ni imasu! Med reservation för att Google translate fick det här till något förolämpande och/eller obscent – det var i så fall inte min avsikt. Mot 2020!

Fler statistikinlägg? Ja tack!

Bloggstatistik 2018
Bloggstatistik 2017
Bloggstatistik 2016
Bloggstatistik 2015

3 reaktioner på ”Bloggstatistik 2019

  1. Pingback: Bloggstatistik 2020 | 581 sjöar

  2. Pingback: Sjöstatistik 2017. Tillägnad Margot. | 581 sjöar

  3. Pingback: Bloggstatistik 2021 | 581 sjöar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s